zondag 6 maart 2011

ZON-dag

Wel het is vandaag wel zondag, maar de "zon" kwam er vandaag maar niet door. Niet tegenstaande dat het wel wat deugd deed om het IETSJE frisser te hebben, want warm was het nog altijd. Gisteren zijn we lekker gaan zwemmen en genieten van de zon in het hotel "Holiday Inn" waar we mits een kleine bijdrage (25 SRD = 5 euro) als "externen" toch wel de hele dag gebruik mogen maken van het zwembad. We zijn er natuurlijk op een sportieve wijze naartoe gereden, want jawel hoor, we hebben eindelijk 6 "stagiaire fietsen" te pakken gekregen :-) het fiets-avontuur mag beginnen! Ja, ik noem het een avontuur, want we moeten echt nog wennen aan de rijstijl van de Surinamers...sommigen razen je voorbij, anderen rijden iets trager, maar plakken bijna tegen je fiets, nog anderen fluiten en roepen en nog anderen stoppen bijna bij het voorbij rijden om ons aan te spreken en nog eens "goed te bekijken". Bovendien gelden er enkele gouden regels om je op een veilige manier te verplaatsen met de fiets in Suriname, deze zijn:
- als fietser heb je nooit voorrang
- volg nooit je partner of andere mensen die met je meefietsen, want het is niet omdat zij de straat nog kunnen oversteken dat jij er ook geraakt
- rij altijd in de richting van het verkeer

Deze avond zijn we coktails gaan drinken in ons locale stamcafé, "T'vat'. Het was er heel gezellig en bovendien helemaal niet duur. We hebben gegeten en gedronken voor zo'n 14 euro de man...Nu gaan we even genieten van een filmpje op de computer.

En morgen...wordt spannend zou ik zo zeggen. We gaan de medewerkers van de scholen in Santigron en Brownsberg eindelijk ontmoeten. We zitten met heel veel vragen en zijn echt benieuwd naar het verloop van de volgende week. Ik hou jullie zeker en vast op de hoogte van deze bijeenkomst!

GreetZ to ALL!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten